Добојлије прве на регионалном такмичењу ђака из пружања прве помоћи

Срна
Foto: Агенције

БРОД- У Броду је данас одржано 27. Регионално такмичење подмлатка и омладине Црвеног крста у пружању прве помоћи и реалистичког приказа стања и обољења, а у категорији подмлатка најупјешнија је била екипа из Добоја.

Друго мјесто припало је екипи из Црвеног крста Брод, а трећа награда отишла је у руке екипе из Вукосавља.

Екипа из Добоја понијела је епитет најбоље и у категорији омладине, друго мјесто заузела је екипа из Брода, која се пласирала боље од ученика из Модриче.

Секретар Координационог одбора Црвеног крста регије Добој Марина Протић истакла је да сваки човјек, посебно ученици, треба да буду обучени да у одређеним тренуцима могу да самостално пруже прву помоћ, која је и најзначајнија.

"Није важно ко је данас побједник, важно је учествовати и да се дјеца друже. Са овог такмичења шаљемо поруку да је најважније да ученици у основним и средњим школама прођу одређене обуке из пружања прве помоћи, што је важно јер се често нађемо у непредвиђеним ситуацијама гдје може доћи до повреде", рекао је Протић.

Секретар Општинске организације Црвеног крста Брод Илија Сељаковић изразио је задовољство организацијом и одзивом екипа, те нагласио да овакви догађаји дижу свијест о хуманости и важности знања из пружања прве помоћи.

"Млади на оваквим такмичењима могу много да науче из пружања прве помоћи, што је велико и драгоцјено искуство које никад не знамо када може затребати. Наравно, важно је дружење и познанства која стекну", рекао је Сељаковићева.

Најуспјешније екипе иду наредног мјесеца на републичку провјеру знања на Пале.

Члан добојске екипе Мариа Билић рекла је да је ово још једна у низу њихових побједа, те изразила наду да ће тако бити и убудуће.

Горана Лукић, ученик Средње школе "Никола Тесла" из Брода други пут је учествовала на Регионалном такмичењу у пружању прве помоћи, те је истакла да је задовољна пласманом и да је важно да се млади едукују у овој области.

На такмичењу су учествовале екипе из Брода, Добоја, Дервенте, Модриче, Теслића, Вукосавља и Петрова.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 24 бебе
Рођене 24 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана