“Добој сити парк” отвара врата крајем новембра, посао добија око 400 људи

Анита Јанковић Речевић
“Добој сити парк” отвара врата крајем новембра, посао добија око 400 људи

ДОБОЈ - Један од највећих ритејл паркова у Српској и БиХ крајем идућег мјесеца отвара своја врата у Добоју, а осим познатих модних брендова, који су магнет за љубитеље шопинга, овај тржни центар значајно ће допринијети већој туристичкој посјећености, али и скраћењу листе незапослених на тамошњем бироу гдје је регрутација кадра већ почела.

У овом граду на три ријеке, који из године у годину обогаћује понуду за своје грађане, госте и путнике намјернике, с нестрпљењем чекају отварање тржног центра “Добој сити парк” који је никао на локацији бивше фабрике компресора и пнеуматских алата “Трудбеник”.

Инвеститор је бијељинска компанија “Цитy малл” из које наводе да је изградња и опремање објекта, који се простире на више од 50.000 квадратних метара, при крају те да је отварање заказано за 28. новембар.

- Под кровом “Добој сити парка” своје пословнице отвориће 46 свјетски познатих модних брендова. Отварањем објекта посао ће добити око 400 радника, с тим да сваки закупац у оквиру центра интерно расписује и реализује конкурсе за запошљавање - рекла је за “Глас” маркетинг менаџер бијељинске компаније “Цитy малл” Сњежана Крстић.

Након продајних ланаца у Бијељини, Брчком, Зворнику и Добоју, компанија је, према њеним ријечима, за даљу експанзију пословања изабрала Источно Сарајево, гдје ће градити нови тржни центар.

Шеф Бироа у добојској филијали Завода за запошљавање Бранислав Станојевић истиче за “Глас” да увелико посредују у запошљавању кадра који ће обављати различите послове у “Добој сити парку”, а на захтјев послодаваца који су им се обратили.

- Редовно пратимо и огласе које расписују компаније које ће пословати у оквиру тог тржног центра и упућујемо незапослене да се пријаве. Тренутно на евиденцији имамо  2.287 лица, од чега је 188 њих са звањем трговац те 49 трговачких техничара. То је кадар који најчешће добија запослење у продајним објектима, али свакако да и незапослени са другим занимањима могу бити одговарајући кадар - рекао је Станојевић и додао да ће отварање трговачког центра смањити незапосленост за солидан проценат.

Позитивне ефекте очекује и вршилац дужности директора Туристичке организације Добој Војислав Рађа, наводећи да ће креирати планове и концепте рада за идућу годину рачунајући да ће фреквенција шопингхоличара и туриста бити повећана.

- Очекујем да ће нови тржни центар, који су због богатог садржаја обично прави магнети за купце, унијети бољу понуду у сферу трговине у овом дијелу Српске гдје је понуда квалитетне брендиране робе до сада била мала. Будући да је Добој на ентитетској граници вјерујем да ће и околно становништво са адресом у ФБиХ често свраћати у Добој - навео је Рађа.

Предсједница добојског Удружења грађана “ТоПееР”, које се бави заштитом права потрошача, Снежана Шешлија каже да је похвално то што ће многи грађани добити прилику да зараде свој хљеб.

- С друге стране, у овој кризи се поставља питање колика је корист од отварања продајних мјеста када производних погона готово и немамо. Добро је да нам буду доступни свјетски брендови, али питање је колико смо ми платежно моћни - казала је Шешлија.

Инвеститори

Војислав Рађа наводи да је Добој већ неко вријеме у експанзији, јер се инвеститори радо опредјељују да улажу у овај град Српске.

-  Фреквенција возила и људи у граду је велика што је један од мотива за улагаче. Постоје најаве и да ће сервисни и  дистрибутивни центар за јужни Балкан једне велике ауто-куће бити управо у Добоју. То су инвестиције које град подижу на завидан ниво - рекао је Рађа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана