Добој: Пуштен у рад разглас и интернет радио, промовисан часопис "Пулс"

СРНА
Foto: СРНА

ДОБОЈ - Медицинска школа у Добоју данас је свечано пустила у рад школски разглас и интернет-радио те промовисала први број школског часописа "Пулс".

Путем школског разгласа прва се обратила директор школе Милена Дамјановић поручивши ученицима да се на овај нов и иновативан начин рад свих школских секција подиже на виши ниво. 

Дамјановићева је рекла Срни да се труде да школа иде у корак с временом и да се истовремено од ученика тражи да се придржавају етичког кодекса, поштујући сва њихова права, али и уз подсјећање на обавезе. 

Дамјановићева је указала да за реализација интерног разгласа и интернет радија велику заслугу имају Савјет родитеља школе и Градске управе Добој. 

Данас је, послије 50 година, промовисан и школски часописа "Пулс" који уређује професор српског језика Мира Станишев. 

Она је задовољна што је часопис тематски разноврстан и тиме интересантан читаоцима. 

Према њеним ријечима, у уређивању часописа су учествовали чланови новинарске секције као и други ученици који су доставили своје радове. 

Координатор новинарске секције ђакон Владо Мојевић каже да је опремањем мини студија и пуштањем у рад интернет радија значајно унапријеђен рад ове секције, као и могућност информисања ученика о њима важним темама. 

Он је, с циљем промовисања Медицинске школе, за наредни период најавио и обнављање интернет странице као и отварање налога на друштвеним мрежама, чији садржај ће уређивати и новинарска секција. 

Мојевић је навео да се поводом обиљежавања 60 година од оснивања ове образовне установе сутра организује свечана академија, а упоредо се припрема и одговарајућа монографија. 

Члан новинарске секције Неда Јотановић, која је ученица другог разреда, каже да у чланцима обрађују стручне теме из области медицине, а да се у раду консултују са професорима школе и тако стичу додатна знања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана