Добој примјер добрих пракси, подршка за унапређење образовања

СРНА
Добој примјер добрих пракси, подршка за унапређење образовања

ДОБОЈ - Министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић изјавила је да је град Добој примјер добрих пракси и најавила подршку Министарства Градској управи да заједно изналазе средства за унапређење образовања у овој локалној заједници.

"Ово је локална заједница која је врло заинтересована за стање образовања у граду и, осим средства које издваја Влада Републике Српске, ту се изналазе средства и из других извора и због тога и јесу добри резултати када је у питању стање објеката у којима бораве ученици и предшколци", рекла је Стојичићева новинарима.

Она је истакла да је задовољна стањем у овом граду, након састанка са градоначелником Добоја Борисом Јеринићем о стању у области предшколског, основног и средњег васпитања и образовања у овом граду, рада Дома ученика, као и свим постигнутим успесима у претходном периоду.

Јеринић је навео да је министарку обавијестио о стању у предшколским и школским установама, као и плановима за наредни период уз подршку ресорног министарства да би сви ученици имали подједнаке услове образовања.

Он је истакао да је у току пуштање у рад новог објекта за предшколски узраст како би се затворила листа чекања која обухвата око 80 дјеце, те најавио изградњу новог предшколског објекта у јужном дијелу града.

Стојичићева ће током данашње радне посјете Добоју обићи Основну школу "Вук Стефановић Караџић" и са руководством разговарати о раду са дјецом са сметњама у развоју.

Након састанка предвиђено је обраћање медијима.

У 12.30 часова Стојичићева ће разговарати са предсједницима актива директора средњих школа у Српској у просторијама Економске школе Добој.

По њиховом завршетку биће објављено саопштење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана