До суботе нестабилно вријеме уз обилније падавине

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- У Републици Српској се до суботе, 11. јуна, очекује нестабилно време уз јаче пљускове са грмљавином, локалне непогоде уз обилније падавине и појаву града и јаког ветра понегдје, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Сутра послије подне и увече на сјеверу очекују се обилније падавине.

Из Хидрометеоролошког завода наводе да обилније падавине у кратком временском периоду могу изазвати локалне бујичне поплаве и проблем са оборинским водама у градским зонама.

Јутарња температура ваздуха сутра ће бити од 11 до 17, на југу до 20, а највиша дневна од 21 на сјеверозападу до 27 степени Целзијусових на југоистоку.

У петак, 10. јуна, биће облачно и свјежије са честом кишом и пљусковима са грмљавином. Могуће су и локалне непогоде праћене обилнијим падавинама, јаким вјетром и градом. Локално може пасти већа количина падавина у кратком временском периоду. Више падавина очекује се на сјеверу.

Јутарња температура ваздуха биће од 11 до 18, а највиша дневна од 18 до 23, на југу до 25 степени Целзијусових.

У суботу, 11. јуна, наставља се промјенљиво вријеме уз честу кишу и пљускове са грмљавином. Киша ће бити чешћа од средине дана, а прије подне ће бити више сувог времена.

На југу Херцеговине биће претежно суво и сунчаније. Увече и током ноћи на недјељу очекује се престанак падавина.

Јутарња температура ваздуха биће од 13 до 19, а највиша дневна од 19 на истоку до 25 на сјеверу, на југу до 28 степени степени Целзијусових.

У недељу, 12. јуна, биће топлије и сунчаније вријеме уз умјерену облачност. На истоку ће бити промјенљиво облачно уз повремену кишу, а поподне суво уз разведравање.

Јутарња температура ваздуха биће од 15 до 20, у вишим предјелима од 11 степени, а највиша дневна од 24 до 29 степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана