До петка промјенљиво вријеме

Срна
До петка промјенљиво вријеме

БАЊАЛУКА - У Републици Српској ће до петка, 17. новембра, бити промјенљиво вријеме, а максимална температура ваздуха биће од седам до 21 степен Целзијусов, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Према прогнози, сутра ће бити претежно сунчано у већини предјела уз малу до умјерену облачност, док ће касније послије подне и увече постепено јачати јужни ветар уз наоблачење са сјевера које у наредној ноћи доноси кишу.

Минимална температура ваздуха биће од шест до 11, у вишим предјелима од три степена, а максимална од 13 до 21, у вишим предјелима од 10 степени Целзијусових.

У сриједу, 15. новембра, средином дана постепено ће престати падавине од сјевера и доћи ће до дјелимичног разведравања, минимална температура ваздуха биће од три до осам, у вишим предјелима од нула, а максимална од 10 до 16, у вишим предјелима од осам степепи Целзијусових.

У четвртак, 16. новембра, јутро ће бити ведро и хладно, током дана биће промјенљиво облачно и суво вријеме уз сунчане интервале и минималну температуру ваздуха од један до седам, у вишим предјелима од минус три, а максималну од девет до 14, у вишим предјелима од седам степени Целзијусових.

У петак, 17. новембра, током ноћи ће наићи облачност са запада која ће средином дана и послије подне донијети кишу прво на западу, а затим и у осталим крајевима, ширећи се ка истоку.

У вишим предјелима ће усљед пада температуре послије подне и увече киша прећи у сусњежицу и снијег, док се увече очекује постепен престанак падавина и дјелимично разведравање од запада.

Минимална температура ваздуха биће од два до осам, у вишим предјелима од минус два, а максимална од седам до 12, у вишим предјелима од два степена Целзијусова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана