До краја седмице сунчано и топло

Срна
До краја седмице сунчано и топло

БАЊАЛУКА - У Републици Српској до краја седмице биће сунчано и топло, повремено и промјенљиво вријеме, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Сутра ујутру и током дана биће сунчано уз малу дневну облачност, а локално и веома топло и вруће. Према вечери очекује се пораст облачности на западу, па у ноћи на петак понегдје на западу и сјеверу може да падне која кап кише.

Дуваће слаб и промјенљив вјетар. Дневна температура од 26 до 31, у вишим предјелима од 22 степена Целзијусова. Облачно вријеме очекује се у петак, 17. јуна, ујутру и у сјеверним крајевима, уз слабу и мјестимично пролазну кишу која ће се премјештати на исток.

Послије подне, након промјенљивог времена с локалним мјестимичним пљусковима, очекује се разведравање од запада, а више облака уз могућност пљускова задржаће се на истоку и у Херцеговини.

Дневна температура ваздуха од 24 до 29, у вишим предјелима од 18 степени Целзијусових. Првог дана викенда, у суботу, 18. јуна, биће сунчано, само на истоку са мало више дневне облачности. Дневна температура од 23 до 28, у вишим предјелима од 19 степени Целзијусових.

Веома топло и вруће очекује се у недјељу, 19. јуна, па ће дневна температура другог дана викенда бити између 26 и 31, на сјеверу и 33 степена, а у вишим предјелима од 22 степена Целзијусова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана