До 12. јуна сваки дан литургије и поклоњење моштима Свете Ане

Срна
До 12. јуна сваки дан литургије и поклоњење моштима Свете Ане

ТРЕБИЊЕ - У манастиру Светог Василија у Мркоњићима сваки дан ће до 12. јуна бити служена света литургија, а вјерници могу да се поклоне моштима светитељеве мајке - Свете Ане-Анастасије, најављено је из Епархије захумско-херцеговачке и приморске.

Свете литургије биће служене, по благослову Његовог преосвештенства епископа захумско-херцеговачког и приморског Димитрија, сваког дана у 8.00 часова. Из Епархије су навели да поклоници са свих страна пристижу у Манастир, гдје стрпљиво чекају да приступе кивоту, узнесу молитве и приме благослов.

Херцеговина се ових дана, уз духовно покровитељство Светог Василија чијом се снагом вијековима кријепи и обнавља, као незаслуженог дара удостојила и живог молитвеног присуства светитељеве мајке Ане", истакли су из Епархије. Мошти Свете Ане-Анастасије, мајке Светог Василија Острошког и Тврдошког, које су прије неколико дана пронађене у Мркоњићима, први пут су на поклоњење изнесене пред вјернике 12. маја - на празник посвећен Острошком чудотворцу. Неколико хиљада вјерника из цијеле Херцеговине и шире од тада се поклонило моштима светитељке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана