Ђорђевић: Обилније падавине очекују се иза поноћи

Срна
Ђорђевић: Обилније падавине очекују се иза поноћи

БАЊАЛУКА - У региону тренутно неме већих непогода, а обилније падавне очекују се иза поноћи, рекла је вечерас Срни Милица Ђорђевић из Републичког хидрометеоролошког завода.

"Краткотрајне обилније падавине очекују се у ноћним часовима и до наредног јутра, тако да у 19.00 часова неће бити јачих непогода код нас", навела је она.

Ђорђевићева је подсјетила да је Завод јуче издао упозорење за данашњи дан на повремену појаву локалних непогода у првом дијелу дана, као што је било у Бањалуци.

Она је навела да ће јача киша, повремена грмљавина и можда јачи вјетар захватити регион иза поноћи, а падавине ће јачати у другом дијелу ноћи до јутра.

"Већ до поднева очекује се престанак падавина", навела је она, те додала да невријеме не би требало да има размјере оног од претходне седмице.

Возачима се препоручује да се склоне док се киша и вјетар не смире

Метеоролози су за вечерње часове најавили временске непогоде праћене јаким вјетром и пљусковима са грмљавином, па из Ауто-мото савеза Републике Српске возаче моле на максималан опрез и да вожњу прилагоде условима на путу.

"Препорука је да нађете сигурно мјесто и да сачекате да се киша и вјетар смире.

Упркос наглим временским промјенама, прати нас висока дневна температура, због чега возаче савјетујемо да на дужа путовања крећу у раним јутарњим или касним поподневним часовима", истичу из АМС.

На појединим граничним прелазима повремено долази до формирања колоне возила, али задржавања су у оквиру 30 минута.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана