Хармоникаш Ђорђе Перић побједник једног од најпрестижнијих свјетских такмичења

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА- Четрнаестогодишњи Ђорђе Перић из Бијељине остварио је изванредан успјех, освојивши прво мјесто и звање лауреата на једном од најпрестижнијих свјетских такмичења за хармонику, ПИФ у италијанском Кастелфидарду.

У конкуренцији изузетно талентованих младих музичара из цијелог свијета Перић је успио да засјени и стручни жири и публику, а његова техничка вјештина, музичка изражајност и емоционална зрелост у интерпретацији издвојили су га као лидера у својој категорији.

Ово није само још један трофеј у његовој колекцији, већ потврда изванредног талента, посвећености и преданог рада који траје годинама.

Побједа на овом такмичењу резултат је не само његовог природног талента, већ и изузетно интензивног рада и припреме, а веома важну улогу у његовом развоју имао је његов отац и ментор професор Славиша Перић, који је својом стручношћу и пажљиво вођеним приступом помогао Ђорђу да изгради музичку каријеру на стабилним темељима.

Његова подршка и искуство били су кључни у напредовању младог умјетника којем успјех на ПИФ-у отвара врата за даљи напредак на међународној музичкој сцени.

Ова побједа потврђује Перићев статус једног од најбољих младих хармоникаша и сврстава га међу врхунске умјетнике који су предодређени за највеће подвиге у свијету музике.

Уз неоспорни таленат, истрајност и подршку породице, Ђорђе Перић је на добром путу да постане једно од најпрепознатљивијих имена у свијету хармонике.

Овај изузетан успјех постигао је на 49. такмичењу у Кастелфидарду које је познато као најстарије и једно од најугледнијих такмичења те врсте у свијету.

Фестивал окупља најбоље хармоникаше из цијелог свијета, а Ђорђе Перић је бриљантним наступом потврдио свој статус врхунског младог умјетника.

Фестивал је одржан у Кастелфидарду, граду хармонике од 11. до 15. септембра.

Ђорђе је ученик бијељинске Музичке школе "Корнелије Станковић" у класи свог оца професора Славише Перића. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана