Ђорђе Перић: Плакета “Свети Стефан” - подстрек за још боље резултате

Срна
Ђорђе Перић: Плакета “Свети Стефан” - подстрек за још боље резултате

БИЈЕЉИНА - Млади виртуоз на хармоници Ђорђе Перић изјавио је да му је велика част била да прими плакету “Свети Стефан”, коју му је данас уручила предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, јер има посебну драж.

“Велика част је примити признање које додјељује предсједница Републике Српске”, рекао је Перић Срни.

Он је додао да је до сада освојио многа признања, али да је веома захвалан за признање које је добио од предсједнице Српске.

“Трудићу се да постижем још боље резултате”, рекао је Перић, побједник на више од 100 међународних музичких фестивала широм свијета.

Овај талентовани дјечак је ученик Музичке школе “Корнелије Станковић” у Бијељини, у класи свога оца професора Славише Перића, једног од најпризнатијих педагога у области академске музике, који је члан и делегат Свјетске асоцијације акордеониста.

Предсједница Републике данас је, поводом 30 година постојања Републике Српске и прославе Дана Републике, додијелила одликовања за допринос стварању, очувању и развоју Српске.

Одликовања су додијељена за посебне заслуге на пољу јавних дјелатности, којима се доприноси економском, политичком, друштвеном и привредном расту и развоју, као и здравственом, социјалном, културном, спортском и сваком другом виду напретка цјелокупног друштва, те за посебан допринос у стварању и очувању Републике Српске, испољавању личне храбрости, као и за врхунска достигнућа којима се свеукупно јачају мир, стабилност и просперитет Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана