Ђорђе Перић на пријему код градоначелнице Граца

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА - Поводом недавно одржаног Осмог „Акордеонфеста“, градоначелник Граца Елке Кар уприличила је пријем за професора Славишу Перића и младог виртуоза на хармоници Ђорђа Перића.

Она је изразила своју захвалност професору Перићу за организацију сада већ традиционалног Осмог „Акордеон“ феста, те афирмацију и промоцију академске хармонике у Аустрији, саопштено је из Основне музичке школе „Корнелије Станковић“.

Прва жена Граца је честитала и младом виртуозу, тринаестогодишњем Ђорђу Перићу из Бијељине за постигнуте резултате и промоцију правих вриједности, те пожељела срећу у наставку концертних активности.

Професор Славиша Перић изразио је захвалност за континуирану подршку градоначелника Граца Елке Кар.

Овогодишњи фестивал у Грацу окупио је 2. и 3. децембра учеснике из Аустрије, Словачке, Италије, Њемачке, Хрватске, Словеније, Србије и БиХ.

„Учинићемо све да у наредном периоду фестивалске активности буду још садржајније, са тенденцијом да жАкордеонфестж постане један од најзначајнијих фестивала у Европи“, наведено је у саопштењу.

Приликом састанка разматране су могућности кандидатуре и организације Свјетског купа хармонике у Грацу, граду који носи епитет европске пријестонице културе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана