Ђокић: Ускоро имена кандидата владајуће коалиције за инокосне функције

Срна
Ђокић: Ускоро имена кандидата владајуће коалиције за инокосне функције

ДЕРВЕНТА - Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић рекао је данас да ће најкасније за двије седмице бити позната имена кандидата владајуће коалиције у Републици Српској за предсједника Српске и српског члана Предсједништва БиХ на изборима у октобру, те навео да је најлогичније да кандидате предложи СНСД.

“Најдуже за недељу или двије биће одржана сједница коалиције на којој ће бити одређена имена кандидата. Ми нећемо давати кандидате и најлогичније да то учини СНСД”, рекао је Ђокић новинарима у Дервенти, гдје је одржана сједница Главног одбора СП-а.

Он навео да ће се коалициона сарадња дефинисати прије и након избора на бази подршке заједничким кандидатима, те додао да вјерује да ће кандидати коалиције бити побједници, јер, како каже, постоје сви предуслови да се побједа оствари.

“СП ће имати партнере за листу за Народну скупштину и Предствнички дом Парламентарне скупштине БиХ и бићемо стуб око које ће се окупити још двије партије - Народни демократски покрет чији је предсједник Драган Чавић и Српски народни покрет чији је лидер Срђан Ранкић, актуелни начелник општине Братунац”, рекао је Ђокић.

Он је изразио захвалност Чавићу и Ранкићу на одлуци да заједнички наступе на изборима.

“Ми ћемо допринијети профилисању политичке сцене и смањењу политичких субјеката који ће појединачно учестовати на изборима, чиме ћемо дати подршку грађанима да могу лакше да се опредјељују и бирају”, рекао је Ђокић.

Он је навео да је став СП-а да се општи избори морају одржати 2. октобра и да нема потребе да се траже начини за њихово неодржавање.

“Сви предуслови за одржавање избора постоје и ријешено је и питање новца и финансирања избора”, рекао је Ђокић.

Он је навео да је данашња сједница Главног одбора СП-а била посвећена и обиљежавању 29 година дјеловања и рада ове партије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана