Ђокић: Убрзати све административне радње на изградњи ХЕ "Дабар"

Srna
Foto: Arhiva

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је данас да ће константно дјеловати у складу са својим овлаштењима да се подстиче и пружи сва неопходна подршка и помоћ од Владе Републике Српске како би се убрзале све административне радње на изградњи хидроелектране "Дабар".

Током састанка у Бањалуци са представницима кинеске компаније "Геџуба" и представницима компаније "ХЕ Дабар" дефинисане су радње и акти које је потребно доставити Извозно-увозној банци Кине до краја ове године, чиме ће бити испуњени услови за повлачење кредитних средстава ове банке, саопштено је из Министарства енергетике и рударства Републике Српске.

Ђокић је дао налог свима који учествују у реализацији овог пројекта, Мјешовитом холдингу Електропривреда Републике Српске и зависним предузећима "ХЕ на Требишњици" и "ХЕ Дабар", као и кинеској компанији "Геџуба" и од њих захтијевао да предузму све мјере како би се убрзале активности на реализацији пројекта изградње хидроелектране "Дабар".

Ђокић је организовао овај састанак како би се извршила анализа досадашње фазе изградње хидроелектране "Дабар".

На састанку је разговарано и о даљим активностима које треба предузети у циљу стварања услова да кредит за реализацију овог пројекта буде оперативан, додаје се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана