Ђокић: Стално радити на побољшању радничких права

Срна
Ђокић: Стално радити на побољшању радничких права

БАЊАЛУКА - Унапређење положаја радника је примарни циљ и интерес Владе Републике Српске и Социјалистичке партије, поручио је предсједник партије Петар Ђокић у првомајској честитки радницима, синдикатима и грађанима Републике Српске и БиХ.

-Основни циљ Социјалистичке партије је перманентно стварање нових радних мјеста и борба за унапређење положаја радника. Од тих принципа Социјалистичка партија никада није, нити ће да одступа. То је суштина наше политике и нашег дјеловања и тако ће бити док је социјалиста - истакао је Ђокић.

Лидер социјалиста је нагласио да су мир, слобода, рад, економска и свака друга сигурност, једнакост и солидарност вриједности које чине окосницу програма Социјалистичке партије.

-Не смијемо заборавити историјску симболику 1. маја - Међународног празника рада, те остварених тековина борбе за радничка права, заштиту радника на раду, хуманизацију рада и производног процеса, социјалну правду, радничку солидарност и друге вриједности које положај радника чине темељом једног демократског друштва и социјалне државе - навео је Ђокић.

Љевичарске и социјалистичке партије су, како каже Ђокић, дале немјерљив допринос борби за права радника.

-Права радника требало би да се константно надограђују и унапређују. У то име, још једном честитам празник рада свим грађанима Српске и БиХ уз стару паролу – “Да нам живи рад” - истакао је Ђокић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана