Ђокић присуствовао освећењу манастира Рмањ

ГС
Ђокић присуствовао освећењу манастира Рмањ

ДРВАР- На позив епископа бихаћко-петровачког г. Сергија, предсједник СП Петар Ђокић је данас у Мартин Броду присуствовао свечаном чину освећења манастирског Храма светог Николаја Мирликијског Чудотворца у манастиру Рмњу, великог јубилеја 580. година постојања манастира и његове највеће историјске обнове.

Чин великог освећења предводио је Његова Светост Архиепископ Пећки, Митрополит београдско-карловачки и Патријарх српски г. Порфирије.

По завршетку свете Литургије, Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Сергије се обратио присутнима бесједом у којој је заблагодарио Његовој Светости и браћи Архијерејима на указаној љубави и поштовању које су показали према Рмањској Светињи и Епархији бихаћко-петровачкој, а затим се Патријарх Порфирије обратио бесједом поучавајући вјерни народ.

Потом је извршено и проглашење кума, а кум новоосвештаног обновљеног манастирског Храма био је г. Стојан Вукајловић из Бањалуке са породицом.

Свечана трпеза љубави припремљена је за све присутне гдје је услиједила додјела високих одликовања Епархије бихаћко-петровачке свим заслужним ктиторима и обновитељима Манастира Рмња, а потом и пригодан програм обраћања и говори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана