Ђокић, Петровић и привредници о ефектима повећања цијене струје

Срна
Ђокић, Петровић и привредници о ефектима повећања цијене струје

БАЊАЛУКА - Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић, генерални директор “Електропривреде Републике Српске” Лука Петровић и представницима привредних асоцијација анализирали су данас ефекте скорашњег повећања цијене електричне енергије за привредна друштва у Републици Српској на њихово пословање.

Представници привредних асоцијација су истакли да у овом тренутку проблем за привреднике не представља постојећа цијена електричне енергије, већ друге ставке на рачуну, као што су мрежарине које утврђују независна тијела Регулаторна комисија за енергетику и Државна регулаторна комисија за електричну енергију.

Договорено је да се ће се о овом питању наставити консултације, у циљу детаљније анализе и проналажења могућег рјешења и договора, саопштено је из Министарства енергетике и рударства.

Ђокић је истакао да је кључни интерес Владе Републике Српске да се и даље одржи и стално унапређује привредна активност у Републици Српској и да ће зато наставити да пружа подршку мјерама које стоје на располагању.

На састанку у Бањалуци су били и предсједник Уније удружења послодаваца Републике Српске Саша Тривић, предсједник Привредне коморе Перо Ћориће и представници неколико производних предузећа у Републици Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана