Ђокић: Опредјељење Владе је да "Електропривреда Републике Српске" буде највећи инвеститор

Г.С.
Ђокић: Опредјељење Владе је да "Електропривреда Републике Српске" буде највећи инвеститор

ПРИЈЕДОР- Друга инвестициона конференција "Инвест Српска 2022" у организацији Инвестиционо-развојне банке /ИРБ/ Републике Српске у сарадњи са Владом Српске, одржава се данас у Приједору.

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је да је до сада у енергетику до сада инвестирано више од три милијарде КМ, те да су донесени закони о електричној енергији и о обновљивим изворима енергије који су, такође, отворили простор за инвестиције.

"Оно што ствара тешкоће су административне процедуре које морају проћи инвеститори, а оне су веома, веома споре. Инвеститори на постављају питања о томе и траже да реагујемо и ми морамо убрзати процедуре и морамо бити другачији и бити спремни на бржу реакцију према сваком захтјеву инвеститора", поручио је Ђокић.

Он је истакао да је опредјељење Владе да "Електропривреда Републике Српске" /ЕРС/ буде највећи инвеститор што ће довести до енергетске независности и одрживости, а да је то изводиво у комбинацији са државом односно да ЕРС то не може сама.

"Цијена струје ће се вјероватно стабилизовати, али ће бити виша него прије почетка кризе. Ми сад имао захтјеве за око 1.000 мегавата инвестиција у обновљиве изворе и предстоји нам комплексан посао уређивања процедура за избор инвеститора", додао је Ђокић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана