Ђокић: Очувати нераскидиве везе са обје стране Дрине

Срна
Ђокић: Очувати нераскидиве везе са обје стране Дрине

БАНЈАЛУКА - Предсједник Социјалистичке партије (СП) Петар Ђокић честитао је предсједнику Србије Александру Вучићу на још једном петогодишњем мандату на челу Србије, а Социјалистичкој партији Србије (СПС) на резултату оствареном на изборима.

Ђокић је рекао да очекује да сарадња Републике Српске и Србије остане на досадашњем курсу, који подразумијева очување нераскидивих веза са обје стране Дрине, заједничке инвестиције, национално јединство и реализацију многобројних заједничких пројеката.

Он је изразио задовољство што је сестринска партија СПС остварила завидан резултат и потврдила своју јачину и партијску дисциплину, саопштено је из СП-а.

“Бирачи у Србији су рекли своје, а то је да настављају да подржавају озбиљну и напредну политику досадашње власти. Изборни резултат није никакво изненађење и очигледно је да грађани Србије цијене власт која је у тешким временима на глобалном нивоу успјела да одржи стабилност, мир и напредак државе”, навео је Ђокић.

Александар Вучић је јуче као предсједнички кандидат на изборима освојио око 60 одсто гласова, док је листа “Александар Вучић - Заједно можемо све” добила највећи број мандата у скупштинама Србије и Београда. Коалиција око СПС-а, чији је предсједник Ивица Дачић, освојила је 11,51 одсто гласова или 32 мандата у парламенту Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана