Ђокић: Наставак залагања за напредак, развој и веће запошљавање

Срна
Ђокић: Наставак залагања за напредак, развој и веће запошљавање

БАЊАЛУКА - Предсједник Социјалистичке партије (СП) Петар Ђокић поручио је у првомајској честитки да ће се ова партија и даље снажно залагати за одговорност у планирању и кориговању економских и друштвених процеса у корист становништва, нарочито у области привреде, пољопривреде, пореске политике и инвестиција, ради напретка и развоја Републике Српске, већег запошљавања и бољег живота.

Зато морамо свим силама да трајно радимо на поправљању положаја радника у свим секторима друштва, као и на унапређењу пословног и привредног амбијента у Републици Српској. Сигуран сам да су, уз напоре које улажемо, економија и радна мјеста сигурна и стабилна - истакао је Ђокић у честитки радницима, синдикатима и грађанима са жељом да дан проведу у добром расположењу, а да празнике константно дочекују са већим примањима и бољим условима рада.

Ђокић је подсјетио на важност обиљежавања 1. маја чије су тековине уклесане у суштину постојања социјалиста, саопштено је из СП-а.

-Не смијемо заборавити историјску симболику 1. маја, Међународног празника рада, те остварених тековина борбе за већа радничка права, заштиту радника на раду, хуманизацију рада и производног процеса, социјалну правду, радничку солидарност и друге вриједности које положај запослених чине темељом једног демократског друштва и социјалне државе - навео је Ђокић.

Међународни празник рада - 1. мај обиљежава се широм свијета у знак сјећања на дан када су радници у Чикагу штрајком и протестима почели да се боре за радничка права.

Првог маја 1886. године више десетина хиљада радника захтијевало је боље услове рада и осмочасовно радно вријеме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 17 беба
Рођено 17 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана