Ђокић: Истрајати на потврђеним антифашистичким опредјељенима

СРНА
Foto: Aрхива

БАЊАЛУКА - Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић честитао је данас грађанима Републике Српске и БиХ 9. мај - Дан побједе над фашизмом и Дан Европе, истакавши да је потребно истрајати у потврђеним антифашистичким и европским опредјељењима.

Ђокић је подсјетио да је на данашњи дан прије 77 година завршен највећи свјетски ратни сукоб у историји човјечанства, величанственом побједом међународне коалиције савезничких снага против нацистичких и фашистичких сила, те да су ударени темељи послијератног демократског развоја свијета.

„Социјалистичка партија, као и Република Српска поносе се зато што његују свијетле тековине антифашистичке борбе и што јој истински припадамо“, нагласио је Ђокић.

Он је непоменуо да је у Другом свјетском рату српски народ, кроз социјалистичке идеје у оквиру тадашњег Народноослободилачког партизанског покрета Југославије, био у побједничкој антифашистичкој коалицији заједно са европским, руским и америчким савезницима и у тој борби изборио своју слободу, националну равноправност и европску перспективу, саопштено је из СП-а. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана