Ђокић честитао Дан рудара: Tежак и частан посао који обављате вриједан највећег поштовања

ГС
Ђокић честитао Дан рудара: Tежак и частан посао који обављате вриједан највећег поштовања

БАЊАЛУКА - Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић истакао је у честитки поводом Дана рудара - Свете великомученице Варваре да је то захтјеван, тежак и частан посао и да је будућност рударства у инвестицијама и отварању нових рудника.

- У име свих запослених у Министарству енергетике и рударства и у своје лично име, овим путем вам упућујем искрене честитке поводом Дана рудара - Свете великомученице Варваре - истакао је Ђокић.

Напоменуо је да рударење на подручју Републике Српске има традицију дугу 185 година и окосница је на којој се темељи будућност у највећем дијелу индустријског живота.

- Захтјеван, тежак и частан посао који обављате је вриједан највећег поштовања. Захвални смо за сав труд који улажете у очување и напредак ове, за Републику Српску, стратешке области - рекао је Ђокић.

Подвукао је да је будућност рударства у инвестицијама, отварању нових рудника, а тиме и нових радних мјеста, повећању продуктивности, већој социјалној сигурности и бољим условима рада.

„- епублика Српска је преузела обавезу да, сви заједно, радећи на унапређењу рударства, проналазимо и остварујемо рјешења која ће вам омогућити, прије свега, већу безбједност и сигурност на раду, а затим и пристојне услове рада и зараде -навео је Ђокић. 

Он је истакао да Влада Републике Српске и ресорно министарство настоје да то и обезбиједе кроз улагање у развојне истраживачке пројекте кроз које ће бити дефинисане нове количине минералних сировина и извора енергије и дате нове пројекције рударења на подручју Републике Српске.

- Наша подршка у том смислу никада није и неће изостати. Увјеравам вас да ћемо, као и до сада, предано радити како бисмо област управљања природним ресурсима још квалитетније уредили и подигли још на виши ниво. Веома смо захвални за ваш допринос провођењу тих политика. У жељи да вас у раду прати успјех, још једном вам честитам предстојећи празник и желим здравље и срећу, уз традиционални рударски поздрав – Срећно - нагласио је Ђокић.

Света великомученица Варвара, данашњи празник, обиљежава се као Дан и крсна слава рудара у Републици Српској. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана