Дјевојчица преминула због тешких компликација након рутинске операције

ГС
Дјевојчица преминула због тешких компликација након рутинске операције

КАКАЊ - Двоипогодишња дјевојчица Џена Гаџун из Какња, која је задобила тешке компликације након операције у приватној клиници у Сарајеву, преминула је рано јутрос, преносе медији у ФБиХ.

Дјевојчица је била у тешком здравственом стању након рутинске операције у приватној клиници „Бејтовић“.

Отац малене Џене, Мурис Гаџун, је јутрос информисао пријатеље о трагедији која се догодила.

-Наша драга и никад заборављена Џена је отишла на бољи свијет. Да ти драги Алах подари лијепи џенет - написао је Мурис на „Фејсбуку“.

Дјевојчици је уграђена пластика у око, коју тијело није примило, а након захвата у приватној клиници, с циљем уклањања пластике којег је извела Нина Јовановић, која, како је касније утврђено, није имала лиценцу љекарске коморе Кантона Сарајево, није се пробудила из коме.

Анестезиолог на оперативном захвату је био Суад Рожајац, којег су родитељи након догађаја питали шта се дешава и шта је дао дјевојчици, а он им је одговорио да не зна шта се дешава.

-Питали смо га шта се дешава и шта јој је дао, рекао је да не зна шта се дешава, да јој је стало срце, да су је два пута враћали у живот.. - казала је раније мајка дјевојчице.

Родитељи су казали да је дијете након операције превезено у Клинички центар Универзитета у Сарајеву гдје је добила сву потребну медицинску његу, али да су њени мождани живци "сагорјели" те да је живјела на апаратима који су је одржавали на животу.

Из једине лабораторије овлаштене за верификацију медицинских апарата „Верлаб“ саопштили су да уређаји из поменуте ординације нису били на њиховом списку, а из љекарске коморе Кантона Сарајево наведено је да љекарка која је оперисала Џену није имала њихову лиценцу.

Кантонална инспекција је у међувремену извршила надзор у здравственој установи, а кантонални министар здравља Харис Вранић је најавио контролу свих приватних здравствених установа.

Родитељи су ангажовали и адвоката који ће утврдити да ли је било пропуста те ко је крив за све оно што се догодило дјевојчици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана