Дјецу научити како да се заштите на интернету

Srna
Foto: Srna

МРКОЊИЋ ГРАД - Циљ предавања "Дјеца у дигиталном добу и дигитално насиље" је подизање свијести о сигурнијем кориштењу интернета и да дјеца науче како да се заштите на мрежи, изјавила је инспектор криминалистичке полиције при Полицијској управи Мркоњић Град Вишња Арежина, која је данас била предавач у мркоњићкој Основној школи /ОШ/ "Иван Горан Ковачић".

"Реализовали смо едукативну радионицу за ученике четвртог и петог разреда основних школа, а циљ је да дјеца науче и који су то најчешћи облици насиља у виртуелном свијету", рекла је Арежина новинарима.

Она је навела да Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске, од уторка до петка, 6. до 16. фебруара, организује едукативне радионице поводом обиљежавања Међународног дана сигурнијег интернета.

Ученица Марија Јовандић рекла је да је на предавању много научила о безбједном кориштењу интернета, а ученица Тина Гатарић да се не треба дописивати са непознатим особама и да не даје свима своју адресу и број телефона.

Предавање је данас одржано и у ОШ "Бранко Ћопић" у Бјелајцу код Мркоњић Града, а јуче у ОШ "Немања Влатковић" у општини Шипово. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана