Дјеци подијељено 100 пари скија

СРНА
Дјеци подијељено 100 пари скија

ЈАХОРИНА - Директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић и власник компаније "ТехноАлпин" Ерик Гумерер данас су подијелили 100 пари скија дјеци узраста од седам до 18 година у оквиру акције "Хиљаду скија за нашу дјецу".

Љевнаић је захвалио Гумереру што је његова компанија подржала акцију и поклонили 300 пари скија, намијењених дјеци из цијелог региона, наводећи да ниједно дијете неће бити одбијено.

"Данас смо поводом Свјетског дана скијања подијелили 100 пари скија. Желимо да акцијама које смо покренули попут 'Хиљаду кацига за нашу дјецу' и 'Буди дијете Јахорине' вратимо дјецу природи и да заволе скијање", рекао је Љевнаић на конференцији за новинаре.

Према његовим ријечима, све мање се скија због мобилних телефона и игрица, зато што је скијање скуп спорт, због чега Олимпијски центар жели да дјеца заволе планину, науче скијати и да олакшају родитељима трошкове.

Љевнаић је захвалио досадашњим спонзорима, наводећи да је донација компаније "ТехноАлпин" највећа до сада, те апеловао да се што више људи укључи у акцију.

Он је рекао да су, упркос високој температури ваздуха, успјели да отворе стазе, па раде гондола Пољице и Партизан, ски-лифт Пољице и шестосјед Трново, захваљујући систему за осњежавање и радницима Олимпијског центра који раде 24 часа.

"За сада је посјета одлична, гдје имамо више од 3.000 скијаша дневно, што је супер за број инсталација и број стаза", истакао је Љевнаић.

Гумерер је упутио искрене честитке Љевнаићу и његовом тиму за одличну организацију На Јахорини која је беспријекорна.

"Сматрам да је оно што они раде заиста јединствено. Скијање почиње са дјецом, а наш циљ је управо да их подржимо у намјери да што више времена проводе на стазама. Због тога смо дали себи задатак да за дјецу обезбиједимо велики број скија и на тај начин их позовемо на дружење на снијегу", рекао је Гумерер.

Он је додао да је акција "Хиљаду скија за нашу дјецу" сјајна и да је компанија "ТехноАлпин" подржава са великим задовољством и поносом.

Добитници скија захвалили су Љевнаићу, истучући да ова акција много значи малишанима.

Након додјеле скија малишанима у Олимпијском бару на врху Јахорине, наступио је Дјечији хор "Врапчићи".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана