Дјеца уручила начелнику поруке о дјечијим правима

Срна
Foto: Срна

МИЛИЋИ - Начелник општине Милићи Марко Савић угостио је, поводом Недјеље дјетета, 60 ученика Основне школе (ОШ) „Алекса Јакшић“ који су му уручили написане поруке о правима дјетета - на школовање, на срећу, на лијепо дјетињство.

Савић је навео да су објаснили дјеци да се и у општини остварују нека дјечија права.

“Ово је посебан дан за општину јер су дјеца највеће богатство и ресурс локалне заједнице. Ово је за нас занимљиво искуство, оволики број дјеце до сада нисмо угостили. Посјетили су наше службе, видјели шта радимо и да то није ништа одвојено од свакодневног живота”, рекао је Савић новинарима.

Учитељица Тања Марковић рекла је да су у посјети општини боравила дјеца петих разреда, од којих већина први пут посјећује општинске службе.

Добродошлицу ученицима пожељела је и начелник Одјељења за општу управу Марина Мишић. Ученицама Александри Шаргић и Теи Васиљевић допале су се канцеларије, а највише рачуноводство.

Обиљежавање Недјеље дјетете у Милићима биће настављено сутра маскенбалом у којем ће учествовати дјеца из обданишта, ученици основне и средње школе, и на ЛЈетној позорници извести пригодан културно-забавни програм.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана