Дјеца цртала за рођендан свом граду

Srna
Foto: Agencije

ЗВОРНИК - Малишани Дјечијег вртића "Наша радост" данас су цртајући у главној градској улици на традиционалан начин честитали Дан града Зворника - 21. мај.

Овом креативном догађају, гдје су дјеца кредама у боји цртала цвјетиће, кућице, сунце, кружиће и све друго из своје маште и околине у Улици Светог Саве, присуствовали су градоначелник и замјеник градоначелника Зворника Бојан Ивановић и Милош Томић.

Ивановић је рекао новинарима да је ово једна од најљепших манифестација која се одржава поводом рођендана града Зворника.

"Цртајући свом граду малишани шаљу и поруке које ми одрасли треба да препознамо и да се трудимо да радимо и испунимо им жеље како би њихово одрастање било што љепше и безбрижније", рекао је Ивановић.

Он је захвалио запосленима у Дјечијем вртићу "Наша радост" на свакодневном раду и труду да пруже квалитетне услуге најмлађим суграђанима.

Директор вртића Вукомир Станковић рекао је да, као и сваке године, малишани на свој начин исказују љубав према свом граду честитајући му рођендан.

Станковић је истакао да се дјеца, осим што показују све оно што у овом узрасту знају да нацртају, лијепо друже и радују цртајући на улици.

Свом граду је цртало око 150 малишани од млађе до најстарије вртићке групе.

Град Зво/р/ник се први пут појављује у списама дубровачког архва 21. маја 1410. година, па је Зворник тај датум узео за обиљежавања Дана града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана