Ђајићу уручена захвалница за подршку хуманитарном раду

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Познати хуманитарац и спортски радник Зоран Мијић из Козарске Дубице уручио је данас у Бањалуци захвалницу генералном директору Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске Влади Ђајићу за сву помоћ коју му пружа током његовог хуманитарног рада.

Мијић је рекао да без људи као што је Ђајић не би успио реализовати своје бројне акције, саопштено је из УКЦ-а.

Он је захвалио и другим званичницима Републике Српске који га подржавају у његовом раду, а највише српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику.

Истичући да ће наставити да подржава рад овог хуманитарца, Ђајић је навео да људи као што је Мијић заслужују пажњу заједнице, јер осим тога што спасава људе ризикујући свој живот он се бави и хуманитарним радом.

Мијић је познат по томе што је спасио 11 живота, организатор је бројних хуманитарних акција за угрожене у Приједору, Новом Граду, Козарској Дубици, Костајници, Градишци и другим општина и градовима Српске.

Само током прошле године донирао је 200 пакета прехрамбених производа, а уз помоћ донатора обезбиједио је рефлекторе за већину школских сала на подручју ових локалних заједница, те уручио 44 гарнитуре опреме за спортске клубове широм Републике Српске.

Мијић је ове године прикупио и подијелио и више од 250 пакетића за божићне и светосавске празнике.

Овај хуманитарац одликован је више од 50 пута, а међу одликовањима су Медаља заслуга за народ и награда "Јелена Трикић - мајка храброст", признање "Независних новина" за подвиг године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 14 беба
Рођено 14 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана