Ђајић: Запошљавањем младих оснажујемо медицински кадар

Срна
Ђајић: Запошљавањем младих оснажујемо медицински кадар

БАЊАЛУКА- Запошљавање 30 младих који завршавају Медицинску школу у Бањалуци јесте потреба, али истовремено и жеља и обавеза руководства Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске да оснажи медицински кадар који је стуб здравственог система, рекао је генерални директор ове здравствене установе Владо Ђајић.

Ђајић је истакао да се на овај начин води брига о младима, али и настоје да они остану у здравственом систему Српске.

"Ријетко која установа у Бањалуци и Републици Српској може да се похвали да је у једном дану запослила 30 младих, као што то данас може УКЦ. Запослићемо 30 ученика Медицинске школе који желе да заснују радни однос у нашој установи", рекао је новинарима Ђајић, који је посјетио Медицинску школу у Бањалуци поводом запошљавања ђака ове школе.

Он је захвалио свима који су омогућили да УКЦ данас буде оно што јесте, а то је једна од најбољих здравствених установа у региону, са условима рада на европском и свјетском нивоу, те редовним платама и могућностима усавршавања и школовања запослених.

Директор Медицинске школе Бањалука Мирко Јовић захвалио је Ђајићу који у континуитету ради на побољшању сарадње ове школе и УКЦ-а Српске.

"Посебно смо захвални на труду који улаже да запосли 30 наших ђака - медицинских техничара, који из одређених разлога не желе да студирају, него да раде", навео је Јовић.

Помоћник генералног директора за здравствену његу у УКЦ-у Слађана Врањеш изразила је задовољство што ова здравствена установа може да отвори врата и запосли нове медицинске сестре и техничаре, а поводом 12. маја - Међународног дана медицинских сестара, техничара и бабица.

"Прошле године смо овим поводом запослили 50, а ове године 30 младих, чиме смо показали да УКЦ размишља о будућности", рекла је Врањешова. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 17 беба
Рођено 17 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана