Ђајић: ВРС имала историјску улогу у стварању Српске

СРНА
Foto: Aрхива

БАЊАЛУКА - Предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука Владо Ђајић честитао је Дан Војске Републике Српске /ВРС/ свим припадницима ВРС и Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука, поручујући да је дужност свих да његују сјећање на оне који су имали историјску улогу у стварању Српске.

"Жртва припадника Војске Републике Српске омогућила нам је да данас уживамо слободу и мир", истакао је Ђајић у честитки.

Ђајић је навео да је као учесник Одбрамбено-отаџбинског рата свједочио немјерљивом доприносу српском народу свих погинулих, рањених и несталих, саопштено је из Градског одбора СНСД-а Бањалука.

Он је додао да Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук данас поносно баштини традицију Војске Републике Српске и чува Републику Српску.

Парастосом и полагањем цвијећа, те централном свечаношћу у касарни "Козара" сутра ће у Бањалуци бити обиљежено 30 година од формирања Војске Републике Српске и 17 година постојања Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука.

Скупштина српског народа у БиХ на засједању у Бањалуци 12. маја 1992. године донијела је одлуку о формирању Војске Републике Српске, која је постојала од 12. маја 1992. до 1. јануара 2006. године, након чега је ушла у састав Оружаних снага БиХ.

Кроз Војску Републике Српске прошло је 210.000 бораца, а 23.801 њен припадник положио је живот у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана