Ђајић: Улажемо у знање запослених и модернизацију опреме

Срна
Ђајић: Улажемо у знање запослених и модернизацију опреме

БАЊАЛУКА - Универзитетски клинички центар /УКЦ/ Републике Српске је референтна установа у којој се збрињавају и лијече најкомпликованија медицинска стања и опредијељен је да константно улаже у знања запослених, модернизацију опреме и у увођење нових технолошких рјешења, рекао је директор те установе Владо Ђајић.

Ђајић је након разговара са ректором Универзитета у Крагујевцу Ненадом Филиповићем о увођењу модерних технологија у УКЦ рекао да поменута улагања побољшавају свакодневни рад медицинских професионалаца у овој здравственој установи.

Он је нагласио да је циљ да у УКЦ-у што скорије примијене иновативна рјешења у систем како би пацијенти добили што бољу здравствену заштиту, саопштено је из УКЦ-а.

Посјета Филиповића УКЦ-у уприличена је с циљем представљања софтвера који унапређује поступак за дијагностику процјене сужења коронарних артерија који мијења инвазивне методе, као и представљање имплантата штампаних на "три де" штампачу из области ортопедије, прилагођених сваком пацијенту.

На овај начин се веома брзо изналази најадекватнија дијагностичка и терапијска процедура за пацијента, штеде финансијска средства, а што је и крајњи циљ, наведено је у саопштењу.

Састанку су присуствовали и проректор Универзитета у Бањалуци Мирослав Малиновић, као и представници Клинике за кардиологију, Клинике интензивне медицине за нехируршке гране, Завода за клиничку радиологију и Клинике за кардиохирургију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана