Ђајић: УКЦ три године послује позитивно

Срна
Ђајић: УКЦ три године послује позитивно

БАНЈАЛУКА - Генерални директор Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске Владо Ђајић рекао је да ова здравствена установа три године послује позитивно и да није направила ниједну КМ новог дуга.

”Плаћамо доприносе, плате радницима су редовне и повећаване су три пута, а смањили смо и дуговања према држави 40 милиона КМ. Завршили смо обавезе према доваљачима, тужбе, репрограме кредита”, рекао је Ђајић данас за РТРС.

Он је подсјетио да је прије пет година, када је преузео функцију директора УКЦ-а, та здравствена установа имала 36 милиона КМ кредита, 70 милиона КМ дуга добављачима, 12 милиона КМ дуга за воду, 20 милиона КМ тужби, 100 милиона КМ дуга држави због неплаћених доприноса, те да је сваке године губитак пословања био од 25 до 30 милиона КМ.

Ђајић је рекао да је квалитет услуге на УКЦ-у на свјетском нивоу, те да је ова здравствена установа опремљена лијековима, постељином и да је на три мјесеца смањен период чекања пацијената на специјалистичке прегледе.

Он је рекао да су “лоше тачке” УКЦ-а онкологија и хематологија, наводећи да се већ реализују грађевински радови на изградњи зграде за потребе ове двије клинике.

Ђајић је напоменуо да је завршена реконструкција два спрата клинике за гинекологију, те зграде старе хирургије, наводећи да је у плану и изградња нове зграде психијатрије на Паприковцу.

Он је рекао да је објекат изградње паркинг-гараже код УКЦ-а коштао 30 милиона КМ без ПДВ-а, истичући да постоје понуде да га продају за 50 милиона КМ.

Ђајић је најавио и да ће 11. септембра бити свечано отворена Клинка за кардиоваскуларну хирургију.

Он је рекао да ће 30. августа бити приказан филм РТРС-а о унапређењу система највеће здравствене установе Републике Српске - УКЦ-а, те да је то филм о раду, достигнућима, али и људским судбинама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана