Ђајић: УКЦ Српске - најбоља здравствена установа у региону

Срна
Ђајић: УКЦ Српске - најбоља здравствена установа у региону

БАЊАЛУКА - Директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић тврди да је ова здравствена установа најбоља у региону, чему свједоче и еминентни свјетски стручњаци.

“УКЦ Републике Српске постао је престижна здравствена установа која има сјајан кадар, најсавременију опрему и простор. Сигурно је да смо сада најбољи у региону, а од неизмјерне важности је што смо у овом мандату успјели измирити и већину дуговања”, рекао је Ђајић за Радио-телевизију Републике Српске.

Он је истакао да запослени у УКЦ-у Републике Српске успјешно и херојски одговарају на изазове који се односе на вирус корона.

“Становништво Републике Српске још није достигло колективни имунитет. Нажалост, у УКЦ-у имамо више од 200 пацијената обољелих од вируса корона, а за 25 је неопходна помоћ респиратора. То захтијева велики ангажман медицинског особља”, каже Ђајић.

Он сматра да ће колективни имунитет бити достигнут ако буде побољшана вакцинација становништва.

Када је ријеч о употреби медицинског кисеоника у УКЦ-у, Ђајић је поновио да су представници опозиције раније беспотребно изазвали панику становништва и пацијената у УКЦ-у.

“Овакво понашање је недопустиво. Циљ ми је развој и унапређење система, а у УКЦ-у смо запослили млад, перспективан кадар који остаје у Републици Српској на шта сам поносан. Најважније је да предано радимо на добробит грађана”, истакао је Ђајић.

Говорећи о раду градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића, Ђајић, који је и предсједник Градског одбора СНСД-а, оцијенио је да нема визију, да је зауставио развој града, није испунио обећања, те да ће га грађани смијенити.

“СНСД има програм којим је предвиђено да у Бањалуку буде уложено више од милијарду КМ. То може бити реализовано, уз помоћ Владе Републике Српске и привлачењем страних инвестиција”, изјавио је Ђајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана