Ђајић: УКЦ Републике Српске добија Клинику за вантјелесну оплодњу

ГС
Foto: Архива

БАЊАЛУКА - Универзитетско-клинички центар (УКЦ) Републике Српске би требао добити Клинику за вантјелесну оплодњу која би у склопу ове установе ускоро могла бити отворена, рекао је за "Независне" Владо Ђајић, генерални директор ове установе.

Даринка Пејић, предсједница Форума жена СПС-а, поставила је питање управи ове највеће здравствене установе у Српској због чега на УКЦ РС нема клинике за вантјелесну оплодњу.

Ђајић је коментаришући њене наводе, рекао да су у СПС-у чули да у УКЦ РС увелико школују људе, и докторе, који су завршили субспецијализације, те да су пар година испред њих у свему.

"Већ смо обучили докторе за вјештачку оплодњу, односно за ИВФ. Такође, обучили смо наше биологе, фитологе, генетичаре и они су добили дипломе и завршили едукације. Ангажовани су грађевински стручњаци који раде на прављењу простора и набавци опреме, те смо успоставили контакте са стручњацима из Србије и Европе који ће бити константни код нас. Ми већ увелико радимо на томе да ускоро отворимо Клинику за вантјелесну оплодњу у склопу УКЦ РС", објаснио је Ђајић.

Додао је да никада није чуо да је СПС урадио неку акцију за народ.

"Они су чули већ за ову клинику и сад се праве паметни да испадне да је то као њихова идеја. Боље да смисле нешто оригинално. За неколико мјесеци се код нас отвара кардиохирургија, те ће бити могуће операције срца у једној малој Бањалуци. У сриједу је потписан уговор за изградњу нове Онкологије са палијативном терапијом, те је добијена дозвола Европске банке за обнову и развој. Пресељавамо психијатрију овдје, правимо Медицински факултет и Медицинску школу, радимо на едукацији кадра, запошљавамо младе докторе, сестре и стручњаке, радимо најбоље што можемо", нагласио је Ђајић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана