Ђајић: УКЦ постао моћна здравствена институција

Срна
Foto: РТРС

БАЊАЛУКА - Генерални директор Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске у Бањалуци Владо Ђајић рекао је да је овај здравствени центар постао моћна здравствена институција, чему могу посвједочити и еминентни инострани стручњаци који едукују домаће љекаре и оперишу пацијенте.

-Могу бити слободан да кажем да је и наш Клинички центар постао један едукативни центар за љекаре који су стално запослени у престижним европским центрима - рекао је Ђајић током конференције за новинаре УКЦ-а поводом дводневног гостовања еминентних стручњака из Србије и Италије.

Владимир Којовић, специјалиста урологије из Института за здравствену заштиту мајке и детета Србије “Др Вукан Чупић”, рекао је да је УКЦ Републике Српске репрезентативна установа у сваком смислу.

-Оно што ми се посебно свиђа јесте да се ставља нагласак и на едукацију љекара и на сарадњу - истакао је Којовић.

Специјалиста урологије из Клинике за урологију Универзитета у Падови Горан Аранђеловић изразио је задовољство због чињенице што на овим просторима постоји УКЦ Српске, као високо котирана медицинска установа.

-Надам се да ће сарадње бити све више зато што је у медицини сарадња јако битна и због едукације млађих колега, као и нашег даљег развоја - рекао је Аранђеловић.

Гостујући еминентни стручњаци јуче су извели у УКЦ-у Републике Српске два компликована уролошка хируршка захвата збрињавања повреде уретре изазване преломом карличне кости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана