Ђајић: Тренутно редовно снабдијевање кисеоником, али не знам како ћемо даље

Срна
Ђајић: Тренутно редовно снабдијевање кисеоником, али не знам како ћемо даље

БАЊАЛУКА - Универзитетски клинички центар Републике Српске располаже довољним количинама кисеоника и снабдијевање је тренутно редовно, изјавио је генерални директор УКЦ-а Владо Ђајић.

-У овом тренутку имамо око осам тона кисеоника, снабдијевање је редовно, али не знамо до када ћемо и како ћемо даље. Тражимо најбоље модусе, нема чаробног штапића, зато што може и „Месер“ да остане без кисеоника и онда долазе све здравствене установе у БиХ у проблем - рекао је Ђајић новинарима у Бањалуци.

Указао је на отежано функционисање, јер у овом тренутку кисеоника недостаје у свијету, а истакао је коректан однос "Месера" према УКЦ-у.

Он је навео да је кисеоник који се употребљавао у здравственим установама био добар и да је сада добар.

Он је истакао да су здравствени радници огорчени на понашање градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића, да су многи пацијенти узнемирени, да су неки бјежали из болнице, да су породице пацијената долазиле, звале, хтјеле да довозе неке друге боце кисеоника.

-Све је било непотребно, кисеоник је био исправан - нагласио је Ђајић и додао да УКЦ добија кисеоник преко донатора и да су са досадашњим добављачима договорили споразуме, раскид или замрзавање уговора и расписивање тендера.

Ђајић је истакао да је се повећава број пацијената и да је данас на УКЦ-у отворен трећи спрат.

-Ако се опет повећа број пацијената, нико не зна гдје ћемо набављати кисеоник јер „Месер“ нема довољно кисеоника - рекао је Ђајић и додао да је Србија забранила извоз кисеоника, те да су у Хрватској и Европи велики проблеми са кисеоником.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана