Ђајић позива грађане да се вакцинишу: Повећава се број пацијената на респиратору

Срна
Foto: ГС

БАЊАЛУКА- За 30 пензионисаних радника Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске данас је организована вакцинација трећом дозом вакцине против вируса корона.

Генерални директор ове здравствене установе Владо Ђајић рекао је да ова акција има вишеструки значај, јер ће пензионисани радници УКЦ-а Српске бити заштићени, а, осим тога, шаље се порука грађанима да се вакцинишу.

"Грађани који нису вакцинисани то треба што прије то да ураде, јер пацијенти који су на респиратору или су умрли нису примили вакцину, док је веома мали број вакцинисаних који имају тежу клиничку слику", рекао је Ђајић новинарима.

Он је напоменуо и да се повећава број пацијената на респиратору, те позвао грађане да буду одговорни према себи и другима и да се вакцинишу.

"Имамо доста дјеце која су у тешком стању због ковида. Грађани не смију да вјерују у теорије завјере, јер је вакцина апсолутно безбједна", рекао је Ђајић.

Пензионисани радник УКЦ-а Српске Драго Дивјак рекао је да није имао дилему да ли да прими и трећу дозу вакцине против вируса корона.

"Захваљујем се руководству Републике Српске, али и УКЦ-а Српске, јер су нам омогућили да се вакцинишемо и на тај начин заштитимо од ове опаке болест", рекао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана