Ђајић: Од прикупљених средстава планирана куповина комбија за Даун синдром центар

Srna
Foto: Arhiva

БАЊАЛУКА - Директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић присуствоваће сутра традиционалном Светосавском балу у Бечу заједно са члановима Даун синдром центра из Бањалуке.

"Заједно са мојим другарима из Даун синдром центра присуствоваћемо јубиларном 25. Светосавском балу у Бечу. Имамо обећање да ће од прикупљених средстава бити купљено комби возило за потребе овог центра", рекао је Ђајић за Срну.

Традиционални Светосавски бал биће одржан у 12 сала и на четири позорнице раскошне бечке царске палате Хофбург, уз присуство бројних учесника и посјетилаца.

Током шесточасовног сценског програма биће извођене нумере класичне, староградске, рок и електронске музике.

Организатори подсјећају на дугу историју Светосавског бала која датира чак 160 година у прошлост, а која је прекидана само силом историјских прилика.

"Баш с тим мотивом, на пола пута између неговања историје и традиције и хватања тока с новим временом, овај амбициозан подухват окупља најбоље од српске дијаспоре и саме матице и поново бива место сусрета занимљивих људи и идеја", истиче се у саопштењу из Српског центра у Бечу.

Бал је дио светосавских свечаности, а партнер ове године је Аутономна Покрајина Војводина.

Карте се могу купити на званичном сајту Светосавског бала /савабалл.ат/, гдје се могу наћи и детаљне информације о учесницима и самом догађају.

Српски центар у Бечу постоји од 1995. године и бави се промовисањем и афирмисањем српске традиције и савремене културе. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана