Ђајић: Обезбијеђена најсавременија магнетна резонанца за пацијенте

Срна
Ђајић: Обезбијеђена најсавременија магнетна резонанца за пацијенте

БАЊАЛУКА - Универзитетски клинички центар /УКЦ/ Републике Српске представио је данас најбољи, најмодернији и најсавременији апарат за магнетну резонанцу који у овом тренутку постоји у свијету "Сигна премијер МР".

Генерални директор УКЦ-а Владо Ђајић истакао је да овај уређај не посједује ниједна држава у региону, наводећи да је то велики успјех и побједа за здравствени систем Српске, УКЦ и Бањалуку.

"Поносан сам на све ово што данас представљамо, а наше становништво би требало бити презадовољно", рекао је Ђајић.

Он је истакао да УКЦ константно улаже у развој, нове објекте, набавку модерне медицинске опреме и у знање запослених из области радиологије.

Начелник Завода за клиничку радиологију УКЦ-а Саша Вујиновић рекао је да набављени уређај има мало која здравствена установа у Европи и свијету.

Он је рекао да овај апарат омогућава брзину снимања и квалитет слике без преседана, што је било незмисливо прије неколико година.

"Уређај посједује 146 канала или највише у историји магнетне резонанце, што омогућава да прегледи буду доста краћи и квалитетнији", рекао је Вујиновић.

Он је додао да је уређај комфорнији и пријатнији за пацијенте и да кошта око 2,6 милиона евра.

Нови уређај "Сигна премијер МР" је јачине 3Т и представља врхунац модерне МР технологије. У њега је инкорпорисана вјештачка интелигенција која у знатној мјери повећава квалитет добијених снимака и скраћује потребно вријеме за обављање прегледа без уступака у квалитету добијених снимака.

Брзина снимања је омогућена захваљујући употреби три акцелераторне технике, а уређај је инсталиран у иновативни простор, који захваљујући аудиовизуелном систему у великој мјери смањује стрес пацијента и чини преглед много комфорнијим.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана