Ђајић: Обезбијеђен систем хлађења за квалитетнији смјештај пацијената

GS
Ђајић: Обезбијеђен систем хлађења за квалитетнији смјештај пацијената

БАЊАЛУКА- Универзитетски клинички центар /УКЦ/ Републике Српске ријешио је питање хлађења Централног медицинског блока, што ће омогућити квалитетнији боравак пацијената, а пројекат је велики успјех ове установе, као и Републике Српске, изјавио је генерални директор УКЦ-а Владо Ђајић.

Ђајић истакао је да је посао повјерен компанији "Вамед" из Беча, те да пројекат, осим уградње расхладног система, подразумијева и рјешавање питања квалитетнијег гријања и санацију кухиње.

"До краја године настављају се радови на новој котловници, чиме ће трајно бити ријешено и питање гријања и хлађења зграде. У оквиру овог пројекта биће санирана и кухиња, те УКЦ овом санацијом добија савремени таблет систем за дистрибуцију хране", рекао је Ђајић новинарима у Бањалуци.

Према његовим ријечима, у комплетан пројекат биће уложено око 15 милиона евра.

"Осим градње операционих сала, набавке опреме, едукације нашег кадра, радимо и на квалитетном смјештају пацијената и 50 година од изградње Централног медицинског блока, први пут имамо централно хлађење просторија", каже Ђајић.

Ђајић је захвалио руководству Српске које је обезбиједило средства да се овај пројекат реализује за добробит пацијената.

"Захвални смо извођачу јер је посао завршио десет дана прије рока, а имамо договор да и кухињу и ново гријање завршимо до нове године", рекао је Ђајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана