Ђајић: Наставак сарадње Института „Дедиње“ и УКЦ-а

Срна
Ђајић: Наставак сарадње Института „Дедиње“ и УКЦ-а

БАЊАЛУКА - Генерални директор Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске Владо Ђајић изјавио је данас у Београду да су Србија и Република Српска повезане нераскидивим везама у свим областима, па и у медицини.

Ђајић, који је данас у Београду присуствовао свечаном отварању нове зграде Института за кардиоваскуларне болести „Дедиње“, рекао је да ће овај институт наставити да помаже УКЦ-у у лијечењу комплексних случајева пацијената са кардиоваскуларним обољењима.

-Настављамо са нашом већ традиционалном двосмјерном сарадњом, едукацијом и размјеном медицинског кадра - истакао је Ђајић.

Он каже да је изузетно срећан због отварања новоизграђене зграде Института „Дедиње“ због свих грађана Србије, али и грађана Републике Српске, саопштено је из УКЦ-а.

Ђајић је упутио честитке предсједнику Србије Александру Вучићу, Влади Србије, министру здравља Србије и директору Института Миловану Бојићу на изградњи овог репрезентативног објекта на који се чекало 25 година.

Нова зграда има 14.000 квадратних метара простора, 108 кревета за пацијенте који су на лијечењу, 25 кревета на интензивној њези, лабораторију, трансфузију, дио за постоперативно лијечење, као и четири операционе сале, од којих је једна „хибридна“, односно у њој ће се истовремено вршити више процедура на пацијенту са љекарима различитих специјалности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана