Шта каже Ђајић о извјештају против двојице љекара

Н. Томашевић
Шта каже Ђајић о извјештају против двојице љекара

БАЊАЛУКА – Универзитетски клинички центар (УКЦ) Републике Српске ради све по закону, рекао је генерални директор ове здравствене установе Владо Ђајић.

Ђајић се огласио  након што је полиција против љекара Милана Симатовића и Велимира Шкрбића из Бањалуке поднијела извјештај Тужилаштву БиХ у оквиру акције “Спартакус” због сумње да су починили више кривичних дјела, међу којима и примање мита.

Ђајић је за „Глас Српске“ казао да се овај случај десио прије пар година и да се тада  љекарима пацијент лажно представио.

- Дошао је пацијент, као што у УКЦ долази сваког дана 3.000 пацијената са здравственом књижицом. Нису љекари полиција и нису знали да ли је то његова здравствена књижица или није. Тај пацијент се жалио  на веома јаке болове у стомаку и такве ће све и један доктор примити. Да се види о чему је ријеч, да није пукло слијепо цријево. Наши љекари су радили врло професионално - рекао је Ђајић.

Истакао је да су Милан Симатовић и Велимир Шкрбић озбиљни и врло савјесни хирурзи и изузетни у свом послу и да не сумња да су нешто намјерно урадили.

- Подржавам да надлежни провјере све случајеве које ми радимо ако има сумње у нешто. Драго ми је да се све провјери и утврди права истина и вјерујем да ће тако бити и у овом случају -  рекао је Ђајић.

Додао је да Симатовић већ неко  вријеме не ради у УКЦ-у, а да је Шкрбић изузетан љекар  који ради добро.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана