Раднику Министарства због твита о "правим Бањалучанима" пријети дисциплински поступак

ГС
Раднику Министарства због твита о "правим Бањалучанима" пријети дисциплински поступак

БАЊАЛУКА - Раднику Министарства финансија Републике Српске Дамјану Трнићу који је објавом на "Твитеру" о "правим Бањалучанима" изазвао бијес јавности, пријети дисциплински поступак, потврђено је "Независним новинама".

Трнинић је на овој друштвеној мрежи написао "Прави Бањалучани су само они који су рођени и живе од првог дана у Бања Луци, а бар једна генерација иза њих ( односно родитељи) такођер морају имати те 'услове'. Ови остали су сви 'фејк', а све их је више...", након чега се "извинуо". Трнинић је потом закључао профил.

У Министарствуфинансија Републике Српске речено је да је Трнић по основу уговора на одређено вријеме од 1. јула ове године запослен на пословима стручног сарадника за рачуноводствене операције на нивоу Главне књиге трезора, са средњом стручном спремом.

-Упознат је са Кодексом понашања државних службеника, као и да је иступање сваког појединца његова лична одговорност, која са собом може сносити посљедице, јер се државни службеник својим иступима не смије понашати на начин да штети угледу службе. О уоченим неправилностима је информисан надлежни руководилац, који ће у складу са позитивно правним прописима покренути Иницијативу за покретање дисциплинског поступка ради утврђивања чињеница и одговорности - рекли су  Министарству.

Наглашавају да ставови запослених у Министарству финансија изнесени на друштвеним мрежама не представљају званичне ставове Министарства финансија, јер се као званични комуникациони канали користе службена саопштења, изјаве министра и помоћника министра, као и лица која институција одреди за изношење званичних ставова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана