Директори школа „Бранко Радичевић“ окупили се у Београду

Танјуг
Директори школа „Бранко Радичевић“ окупили се у Београду

БЕОГРАД - Директори основних школа које носе име пјесника Бранка Радичевића из Републике Српске посјетили су данас Основну школу “Бранко Радичевић” на Новом Београду гдје су присуствовали приредби поводом 200 година од рођења тог пјесника.

Помоћник министра просвјете Милан Пашић исказао је задовољство што је ресорно Министарство домаћин колегама из Републике Српске уочи и током Свесрпског сабора који ће се одржати сутра. Пашић је за Танјуг навео да је Министарство просвјете у сарадњи са ресорним министарством Републике Српске направило низ активности које ће се реализовати данас и сутра, наводећи да је планирана посјета споменику Бранка Радичевића на Калемегдану, као и упознавање са Београдом.

Током данашњег дана, како је рекао, одржаће се и заједнички састанак министара и директора школа у Влади Србије о унапређењу сарадње.

-Нама је циљ да кроз ову активност солидарности, јединства и заједничке вредности које гајимо као Србија и Република Српска унапредимо све оно што нам је важно, а први сегмент је образовање - рекао је Пашић и додао да је посјета делегације Републике Српске изузетна прилика да се успостави сарадња између школа које носе назив тог пјесника.

Директорка Основне школе „Бранко Радичевић“ на Новом Београду Сузана Липић исказала је задовољство што ће са колегама из Републике Српске имати прилику да разговара о унапређењу сарадње између школа, а том приликом и да размијене искуства.

-Хвала Министарству просвјете које је започело ову сарадњу. Надам се да ће ово бити модел за остале школе, да сарађујемо непосредно, да размјењујемо искуства, да имамо различите спортске и културне активности између наше државе и Републике Српске - рекла је она. Директор Основне школе „Бранко Радичевић“ у Бањалуци Синиша Рендић навео је да му је драго што се посјета основној школи на Новом Београду дешава дан прије Свесрпског сабора и што ће имати прилику да упозна и друге колеге.

-Велико нам је задовољство што се то дешава дан прије Свесрпског сабора. Наша школа већ има сарадњу са Србијом и школом. Побратимили смо се са две школе - рекао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана