Примио 5.000 КМ мита, па тражио још?!

ГС
Примио 5.000 КМ мита, па тражио још?!

Ненад Душанић, бивши директор Шумског газдинства “Борја” Теслић оптужен је за кривично дјело примање мита почињено у јулу 2023. године.

Душанић је оптужен да је 6. јула прошле године узео коверту у којој је био споменути износ и то у означеним новчаницама, након чега је ухапшен. Непосредно након тога, Општински одбор СНСД-а у Теслићу, чији је члан био Душанић, донио је одлуку о његовом искључењу из странке.

Оптужницу против њега је подигло Републичко јавно тужилаштво, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала, а потврдио Окружни суд Бањалука.

Према наводима из оптужнице, Душанић се терети да је од директора једног привредног друштва из Теслића, као извршиоца радова на поправци и одржавању шумских путева на подручју овог шумског газдинства, захтијевао и примио новчани износ од 5.000 КМ, а у вези са реализацијом уговорних обавеза, те на тај начин злоупотријебио своју дужност за извршење кривичног дјела, мотивисан прибављањем противправне имовинске користи.

Радови су коштали 6.440 КМ.

“Неутврђеног датума средином маја 2023. године у службеним просторијама Шумског газдинства “Борја” састао се са Г. Ђ., директором привредног друштва из Теслића, да би му потом предочио лист папира на којем се налазио списак радова, које је, према његовој евиденцији, привредно друштво из Теслић извршило. На питање Г. Ђ. на шта се односи ставка од 5.000 КМ одговорио је – “То ћеш мени донијети“, пише у оптужници, преноси Мондо.

Додаје се да је, након што је 19. маја 2023. године, Шумско газдинство „Борја“ Теслић привредном друштву измирило обавезе у вези извршених радова, више пута са свог телефонског броја позивао Г. Ђ. и захтијевао да му преда 5.000 КМ.

“Након тога се 6. јула 2023. године око 15.05 часова у службеним просторијама Шумског газдинства “Борја“ Теслић састао са Г. Ђ. и од њега у бијелој коверти примио износ од 5.000 КМ у претходно припремљеним новчаницама, обиљеженим по апоенима и серијским бројевима, а потом захтијевао да му Г. Ђ. до 13. јула исте године донесе још 5.000 КМ, након чега је ухапшен”, истакнуто је у оптужници.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана