Дио узорака из хотела "Небојша" уредан, узрок тегоба и даље непознат

Милијана Латиновић
Дио узорака из хотела "Небојша" уредан, узрок тегоба и даље непознат

ПРИЈЕДОР – Узрок стомачних тегоба код приједорских основаца који су протеклог викенда боравили у школи у природи у хотелу "Небојша" на Јахорини ни пет дана касније није познат.

На одјелу педијатрије у приједорској Болници "Др Младен Стојановић" за "Глас" су рекли да су дјеца која су била на болничком лијечењу боље те да су отишла кући.

- Њихово здравствено стање се стабилизовало и отишли су кући. Претраге у смислу тровања неким бактеријама су још у току тако да још прецизно не знамо шта је узрок тегоба – рекли су у приједорској болници.

У хотелу "Небојша" кажу за "Глас" да су их јутрос из Института за јавно здравство РС обавјестили да су сви узорци и брисеви које су до сада анализирали уредни.

- Чекамо до понедјељка када би требало да буде завршена анализа узорка хљеба и кекс торте. Док све не добијемо црно на бијело немамо госте – рекли су у овом хотелу.

Група од 90 ученика петог разреда из приједорске ОШ "Петар Кочић" вратила се дан раније из школе у природи из тог угоститељског објекта јер је половина дјеце добила стомачне тегобе, њих 16 завршило је на инфузији, а по повратку у Приједор четворо је било и у болници.

Осим ученика из те школе, и група ђака из ОШ "Бранко Ћопић" у Приједору вратила се неколико дана раније из хотела "Небојша" са истим симптомима.

 У Туристичкој агенцији “Компас турс”, која је возила ђаке на Јахорину рекли су да ће вратити сав новац родитељима 90 приједорских основаца.

Тривић: Чекамо резултате анализа

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић изјавила је у Бањалуци да су основци из Приједора, који су похађали школу у природи на Јахорини, добро и да се за сада не може рећи да је здравствене проблеме узроковао вирус или су проблеми настали у угоститељском објекту у којем су боравили.

-Још нисмо добили званичне резултате анализа, али оно што је најважније у овом тренутку јесте да су дјеца добро - рекла је Тривићева новинарима у Бањалуци.

Она је додала да ће надлежне службе истражити шта је узрок и о томе информисати јавност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана