Дигитализација сервиса јавне управе: Шта је постигнуто и шта нас чека?

Г.С.
Дигитализација сервиса јавне управе: Шта је постигнуто и шта нас чека?

У оквиру континуиране дигиталне трансформације јавне управе у Босни и Херцеговини, фокус NetWork 12 конференције усмјерен је на анализу реализације планова и пројеката који су представљени прошле године.

Као увод у главни панел о дигитализацији јавне управе, одржат ће се сесија под називом "Како ЕУ подржава дигитализацију приватног и јавног сектора у БиХ", која ће представити подршку Европске уније у овом процесу.

Дамир Диздаревић, CEO Logosoftа д.о.о., разговарат ће са Стефаном Еллером, шефом кооперација/првим секретаром у Делегацији Европске уније у БиХ, а дискусија ће отворити тему пројекта е-Њаллет за електронску идентификацију грађана, којег ЕУ уводи и којем БиХ може приступити. Такођер ће се разматрати усклађивање локалне законске легислативе и улога ИДДЕЕА у процесу дигитализирања идентитета грађана. Током сесије ће се разговарати о ЕУ иницијативама за дигиталну трансформацију и развој малих и средњих предузећа у БиХ, те учешћу бх. компанија у програмима који се финансирају из ЕУ фондова.

Након уводне сесије, панел под називом " Дигитализација сервиса јавне управе у БиХ: Шта је постигнуто и шта нас чека?" осврнут ће се на конкретне резултате и изазове који су дефинисани на прошлогодишњем скупу. Дискусија ће размотрити добре праксе у дигитализацији, као што су повећани проток докумената између институција јавне управе и увођење дигиталних цертификата на личне карте. Такође, анализираће се колико је друштво спремно за потпуну дигитализацију и да ли су иницијативе попут ЦИПС пријавнице заиста остављене у прошлости. Панел ће модерирати Дамир Диздаревић, а учесници панела који ће подијелити своја искуства и увиде су:

 

  • Един Форто, министар, Министарство комуникација и промета БиХ
  • Давор Буноза, министар, Министарство правде БиХ
  • Алмир Бадњевић, директор, Агенција за идентификационе документе, евиденцију и размјену података БиХ
  • Свјетлана Перковић, помоћник директора - Сектор за ИТ, Управа за индиректно опорезивање БиХ
  • Дарја Софтић Каденић, министрица правде и управе Кантона Сарајево, Министарство правде и управе Кантона Сарајево

Кроз интерактивну дискусију панелисти ће размотрити кључне изазове и рјешења за дигиталну трансформацију, пружајући увид у тренутно стање, шта је постигнуто, будуће планове и препреке које се морају превазићи.

Овај скуп прилика је да се на једном мјесту окупе стручњаци, доносиоци одлука и практичари из различитих сектора, што NetWork конференцију чини централним мјестом за пословно-технолошку заједницу у региону. Под слоганом "THE POWER OF CONNECTION ", Гранд Хотел Неум ће од 23. до 25. октобра 2024. године постати епицентар дигиталних технологија, пословних трендова и иновативних рјешења. За организацију овог престижног догађаја поново је задужена агенција Communis, која осигурава врхунски садржај и незаборавно искуство.

Котизације за конференцију су у продаји до 25. 10. 2024. године. Све најновије информације могу се пратити на службеној страници www.networkkonferencija.ba те на друштвеним мрежама LinkedIn,  Facebook, Инстаграм и Тwitter.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана