Десетеро дјеце остало без мајке

ГС
Десетеро дјеце остало без мајке

БУЖИМ - Десетеро дјеце остало је без мајке која је преминула у 45. години живота у мјесту код Бужима, а они су сада препуштени оцу и добрим људима. Нажалост, живе у јако тешким условима, а грађани Бужима и добри људи покренули су акцију помоћи за њих.

Омер Жунић, један је од хуманитараца који је одлучио помоћи овој породици.

"Управо сам стигао са џеназе. Они су на подручју општине Бужим, а ја сам из Босанске Крупе. Ситуација је тешка, претешка. Има десеторо дјеце, углавном су нижег узраста. Мајка док је била жива водила је бригу о њима" рекао је Жунић.

Додао је да је добио много позива и порука од многих те да су вољни помоћи овој породици. Он је уназад неколико година посјећивао ову породицу и помагао им. Истакао је да је Рамиза Бурзић, мајка дјеце и мужа Сувада, преминула због проблема с бубрезима. Жунић нам је казао да Сувад није запослен. Није познато да ли има социјалну помоћ.

"Они су живјели од помоћи и прије. Људи су им доносили храну и помагали. Били су препуштени сами себи. Сналазили су се како су знали" рекао је Жунић.

Додао је да је кућа у којој станују неусловна, али да имају снабдијевање водом и струјом.

"Какво је стање тренутно, заиста не знам" рекао је он за портал "Аваза".

Њихова кућа налази се око петнаестак километара од Бужима, код мјеста Бућевци, а у близини немају ни комшије.

"Најстарији син који је данас био на џенази, наводно је запослен у Хрватској" каже Жунић.

Неколико дјеце похађа школу, а најмлађе дијете има три године.

Иза Рамизе остали су синови Сабахудин, Хајрудин, Џелал, Саладин, Хашим, Самир и кћерке Салдина, Селведина, Седина и Јасмина. Рамиза је преминула 12. јануара ове године, а укоп је обављен данас на мезарју Палијан. 

Омеру Жунићу се можете јавити на број 063 119 364.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана