Дервента: Прикупљено 155 доза крви

Срна
Foto: срна

ДЕРВЕНТА- На првој овогодишњој акцији добровољног давања крви у Дервенти данас је прикупљено 155 доза драгоцјене течности. Акцији, која је одржана у организацији Градске организације Црвеног крста, одазвало се 207 давалаца.


Секретар ове организације Радислав Кујунџић истиче да Дервента има дугогодишњу традицију давалаштва крви. "Одзив на данашњу акцију је био изнад наших очекивања захваљујући добром раду са младима кроз школе.

Дервенћани увијек покажу хуманост када треба", рекао је Кујунџић. Начелник градског Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић изразио је захвалност добровољним даваоцима крви на хуманости и Црвеном крсту на успјешној организацији акције.

"Једна смо од ријетких локалних заједница која намјенски одваја средства за ове намјене. Помажемо рад Црвеног крста са 40.000 КМ, а 8.000 КМ издвајамо за акције даривања крви", рекао је Пашалић новинарима.

Доктор Јелена Мастиловић из добојске службе Завода за трансфузијску медицину Републике Српске каже да је тренутна ситуација са залихама крви добра. "Веома је важно да неко када почне давати крв зна да је то здраво за организам, а истовремено добије и моралну сатисфакцију да је неком помогао и спасио нечији живот", рекла је Мастиловићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана