Дервента наставља са праксом даривањa: Свакој беби по 500 КМ

М.В.
Foto: Glas Srpske

ДЕРВЕНТА - Градоначелник Дервенте Милорад Симић уручио је данас по 500 марака суграђанкама које су ове године постале мајке, што је само једна од пронаталитетних мјера у овој локалној заједници.

На све­ча­ном при­је­му, ко­ји је ор­га­ни­зо­ван дру­ги пут ове го­ди­не, би­ле су 74 мај­ке и 78 бе­ба, а за ову на­мје­ну из бу­џе­та гра­да из­дво­је­но је 39.000 ма­ра­ка. Дер­ве­нћан­ка Са­ња То­мин­чић на­гла­си­ла је да је ово ли­је­па прак­са и за сва­ку по­хва­лу, те да је она по­ста­ла мај­ка че­твр­ти пут.

 - По­моћ је сим­бо­лич­на и ли­јеп знак па­жње, а у на­шем на­ро­ду је и оби­чај да се да­ру­је ди­је­те ка­да се ро­ди - ре­кла је То­мин­чи­ће­ва.

Истог ми­шље­ња је и ње­на су­гра­ђан­ка Кри­сти­на Ра­и­лић ко­ја је при­је не­ко­ли­ко мје­се­ци ро­ди­ла бли­зан­це.

 - Мо­ји дје­ча­ци Ма­теј и Ми­лош ро­ђе­ни су 27. ју­на. Ова по­моћ зна­чи сва­ко­ме од нас, по­себ­но у да­на­шње ври­је­ме - ре­кла је Ра­и­ли­ће­ва.

Гра­до­на­чел­ник Дер­вен­те Ми­ло­рад Си­мић на­гла­сио је да је по­ро­ди­ца све­ти­ња и стуб сва­ког дру­штва.

- Ли­јеп је по­вод, још на Ми­хољ­дан, па чо­вјек мо­ра да бу­де ра­до­стан. Ра­дост ди­је­ли­мо за­јед­но и сре­ћан сам да има­мо ова­кав по­вод. Из­два­ја­мо и но­вац за ван­тје­ле­сну оплод­њу, сти­пен­ди­је, пре­воз за дје­цу, те су­фи­нан­си­ра­мо бо­ра­вак у об­да­ни­шту - ре­као је Си­мић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана